неділю

                                                              Сім кольорів щастя

 

Щастя – це віра в добро і любов,

Щастя – це музика вільних дібров,

Щастя – це друзі і рідний твій дім.

Щастя – це світ, подарований всім.

 

Стало доброю традицією в останній тиждень вересня відзначати роковини з дня народження видатного українського педагога, мислителя, гуманіста, письменника – В.О.Сухомлинського.

Педагоги Новоосотської філії КЗ «Олександрівське НВО №1» знаходяться у постійному пошуку, дослідженні  та нетрадиційному використанні  ідей  Великого педагога. 

          І цей навчальний рік не став виключенням. З метою розширення знань здобувачів освіти про життя і творчість В.О.Сухомлинського,  уявлення дітей про те, що кожна людина – творець свого щастя,  виховання ціннісного ставлення до себе, природи, родини, Батьківщини, з 27.09. по 01.10.2021р. був проведений  Тиждень пам’яті Сухомлинського. 

      На ранковій зустрічі «Серце, віддане дітям» першокласники не тільки познайомилися  з В.О.Сухомлинським та його творами , а й склали власні казочки за опорними словами і малюнками (Загинайко О.А.).  Під час квесту «Краса – радість нашого життя» (за оповіданнями В.О.Сухомлинського) здобувачі освіти 3 класу  оформили виставку малюнків та виробили поради «Друзі природи» (Роздобудько Г.В.) Четвертокласники створили лепбук «Сад добрих справ» (Гавриленко О.В., Хоменко А.В.)

       Підсумком тижня стало інтерактивне заняття «Сім кольорів щастя» (Макуха О.П.) Молодші школярі переконалися, що у щасті, як у веселки, є сім кольорів. Виконуючи завдання «Чарівна кулька», «Впізнай за смаком», «Прогулянка до лісу», переглянувши відео  та  прослухавши аудіо казки Великого педагога, діти висловили власні мрії та створили свою веселку щастя. Виконуючи пісню «100% щастя» присутні визначили, що щастя - кольорове, веселе, дивовижне, радісне, захоплююче, піднесене! Воно наділяє людину силою, впевненістю у собі. 

Цей тиждень приніс масу задоволення, як дітям, так і педагогам. І хочеться закінчити словами Сухомлинського: «Мрійте! Вірте, творіть, досягайте, сподівайтеся! Давайте дітям шанс стати щасливими вже сьогодні!».





Немає коментарів:

Дописати коментар