неділю

                                                         Безпечний   інтернет

     Питання безпеки  в  інтернеті є актуальним на даний час. Інтернет – це частина нашого життя, а як зробити його безпечним для себе та своїх вихованців? Як навчитися користуватися  Мережею та дотримуватися правил безпечної поведінки – основне завдання, яке стоїть перед дорослими.

У Новоосотській філії КЗ «Олександрівське НВО №1» систематично проводиться робота щодо формування у здобувачів освіти інформатичної компетентності. Так, з 05.04  по 25.04 класними керівниками  було проведено ряд профілактичних заходів.  

     Першокласники здійснили віртуальну подорож Всесвітньою Мережею: познайомилися з правилами безпечної поведінки, назвали  переваги та небезпеку, яку містить   Інтернет.

     Здобувачі освіти  2 та 4 класу під час  інтерактивного   заняття «Моя безпечна територія» подорожували стежками цікавої країни Інтернет  .  Потрапивши до столиці Інтернету – країни Windows, пройшлися вулицею  Теоретичною, відгадали загадки Мудрого Монітора. На річці Інформатичній врятували слова, які підхопили страшенний вірус  у Вірусному озері.

     Третьокласники  провели власне невелике дослідження ,  предметом     якого були  позитивний і негативний вплив Інтернету  на дітей, опрацювали правила розумного користувача Інтернету, розглянули  різні ситуації при безпечному користуванні сучасними технологіями.

     Молодші школярі навчалися бути з Інтернетом на «ти»: вільно користуватися ПК, бути частиною спільноти соціальних мереж, вчилися правилам безпечної поведінки.

    Проблема безпеки в Інтернеті актуальна й говорити про неї треба постійно як з дітьми, так і з їхніми батьками.


Немає коментарів:

Дописати коментар