вівторок

 

У цих людей можливості – обмежені,

а здібності – безмежні

       3 грудня в нашій державі відзначається Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями. Зазвичай таких людей називають людьми із особливими потребами. Однак попри свої недуги – прив’язаність до візка, відсутність слуху чи зору – вони демонструють світові свої надможливості і стають для абсолютно здорових громадян прикладом мужності та рішучості , займають  активну життєву позицію.

     Не залишилися осторонь цієї дати і вихованці Новоосотської філії КЗ «Олександрівське НВО №1». Протягом   дня вчителі  проводили години класного керівника «Людина починається з добра» (2 клас), «Скарбничка людяності» (1 клас), «Подивіться на нас, ми такі ж як і ви» (4 клас), на яких здобувачі освіти ще раз відкрили для себе зміст таких важливих понять , як «добро» та  «милосердя» , вчилися бути  толерантними та розуміти  проблеми людей з обмеженими можливостями.

Незабутній слід в серцях молодших школярів залишила година милосердя «У цих людей можливості – обмежені, а здібності – безмежні» (3 клас, Роздобудько Г.В.). Переглянувши казку «Соловей з одним крилом», відео про параолімпійців та  ветеранів АТО, виконуючи вправу «Рука допомоги», діти зрозуміли, що в нашому суспільстві знаходяться люди, які потребують підтримки та допомоги.

  Хочеться вірити, що вогник людяності, запалений в серцях наших вихованців, горітиме полум’ям доброти та милосердя  усе життя!

 


Немає коментарів:

Дописати коментар