понеділок

Його слава не вмре і не згасне ...


І тепер наш Шевченко в  кожній хаті.
З нами словом живим розмовляє.
Є в Шевченка народження дата,
Дати смерті  в Шевченка немає!
У кожного із нас - свій Шевченко, бо всяк вибирає в його спадщині те, що йому найближче. Всяк бере у Шевченка стільки, скільки  здужає, пише про нього так, як може.
            В нашій школі стало доброю традицією кожного року проводити Шевченківські тижні, декади. 9 березня в Новоосотській філії з метою поглиблення знань учнів з життєвим та творчим шляхом Т.Г.Шевченка, виховання любові і поваги до його спадщини,  було проведене свято «Є в Шевченка народження дата - дати смерті  в Шевченка немає» , яке підвело підсумки Шевченківській декаді.
Через поетичні рядки самого Кобзаря  учні ще раз перегорнули життєві сторінки великого поета. Переглянувши інсценізації  « Катерина» та « Гайдамаки», прослухавши пісні на вірші Шевченка , діти пройнялися  глибокою тугою та любов'ю Тараса до рідної землі, до України. Кульмінацією свята став читацький марафон «Його слава не вмре і не згасне…». А пророчі слова Великого Кобзаря «чужому научайтесь, а свого не цурайтесь» підкреслили актуальність і значущість безсмертної  творчості поета.

Немає коментарів:

Дописати коментар